Winnaars filmproject 2014

Winnaars Mariama, Ellen en Veerle

Winnaars Mariama, Ellen en Veerle " Iedereen mag meedoen"

Printscreen uit het winnende filmpje

Printscreen uit het winnende filmpje " Zullen we vriendinnen worden"

Printscreen uit het winnende filmpje

Printscreen uit het winnende filmpje " groepsfoto"

Verschillende scholen deden dit schooljaar weer mee aan het educatie project:
Korte films maken: respect & vooroordelen
Dit project geef ik in samenwerking met het Anti Discriminatie Bureau.

Ieder filmpje bestaat uit 2 delen. In het eerste deel wordt er iemand gediscrimineerd of gepest. In het tweede deel laten de leerlingen zien hoe dezelfde situatie positief kan aflopen, dus zonder discriminatie. En hoe ze het dus graag zouden zien.

Het Antidiscriminatie Bureau Zeeland heeft alle filmpjes bekeken en beoordeeld en dit jaar heeft het filmpje van Mariama, Veerle en Ellen van De Heidepoort uit Heikant gewonnen.

Hun filmpje speelt zich af op het schoolplein, waar een kind met een donkere huidskleur nieuw op een school komt met allemaal blanke kinderen. In het eerste deel van het filmpje wordt het nieuwe kind gepest en buitengesloten. In het tweede deel laten de kinderen zien hoe het wel moet en gaan ze meteen samen spelen. Ze sluiten het filmpje af met een vrolijke groepsfoto. Iedereen mag meedoen.

De 3 winnaars ontvingen uit handen van Simone Kroes van het Anti Discriminatie Bereau Zeeland het boek: BIKKELS, van Carry Slee.

Hier is het winnende filmpje te bekijken, het is helemaal door de leerlingen zelf gemaakt, het idee, het decor, de foto’s, het monteren, de tekst en het toevoegen van de muziek! Hier mogen ze trots op zijn!