PZC beroep

PZC

Het artikel in de PZC van 28 02 2014

PZC

tekst geschreven door Sharon van Oost

PZC

Tekst geschreven door Sharon van Oost

PZC

Foto gemaakt door: Dirk-Jan Gjeltema

PZC

Foto gemaakt door: Dirk-Jan Gjeltema

Onlangs werd ik benaderd door Sharon van Oost voor een interview in de PZC, over het beroep: Beeldend Kunstenaar. (bijlage wonen)
Vrijdag 28 februari 2014 stond het artikel in de PZC.

Een stukje uit het artikel:
„Bij het uitdenken van een plan ga ik altijd helemaal terug naar de basis”, legt ze uit. „Ik onderzoek bijvoorbeeld de locatie waar het gebouw komt te staan. Praat met buurtbewoners. Het is interessant om te ontdekken wat er vroeger was op die plaats en wat de geschiedenis is van de omgeving. Die informatie helpt je bij het uitwerken van de uiteindelijke bouwtekening. Ik vind het, net als mijn IDNA-collega’s, namelijk belangrijk om kenmerken mee te nemen van hoe het daar vroeger was. Het gebouw past dan beter in de omgeving.”

Het belangrijkste aan haar kunst is dat het een functie heeft. „Mensen moeten er iets aan hebben. Dat hoeft niet fysiek, maar het moet iets voor hen betekenen. Ik zou nooit zomaar iets maken. Dat is ook de reden dat ik mij met de bouw bezighoud.” Maar kunst in de openbare ruimte kan volgens Kris net zo goed een belangrijke functie hebben. „De figuren in Arnemuiden zeggen iets over de identiteit van die stad. Sommige inwoners identificeren zich ermee, anderen denken na over hun geschiedenis.”

Klik hier voor het hele interview.