Gelukkig hebben we dijken

Gelukkig hebben we dijken

Schets: Gelukkig hebben we dijken

Gelukkig hebben we dijken

Schets: Gelukkig hebben we dijken

Open Inschrijving Kunstopdracht Hoogheemraadschap
Opdracht: het realiseren van een kunstwerk dat symbool staat voor de serie dijkversterkingen langs de rivier de Lek tussen Krimpen aan de IJssel en Schoonhoven.

Mijn inzending april 2011:
Titel:
Gelukkig hebben we dijken
Materiaal: Hout, Metaal
Hoogte: staat nog niet vast maar ongeveer 2 meter
Omschrijving: Een zitmeubel/bank waarbij de bezoeker eerst de ladder moet beklimmen voor men op de bank kan gaan zitten. De hoogte van de bank wordt bepaald door de hoogte van het NAP op de locatie, de bezoeker zit zo hoog dat hij droge voeten houdt.

(Indicatie: volgens Ahn.nl zou in postcode gebied 2941 het NAP -0,90cm zijn, de werkelijke hoogte zal nog uitgezocht moeten worden, maar zal neem ik aan rond dit getal zijn)

De hoge bank symboliseert de situatie hoe die zou zijn als er geen dijken zouden zijn. Door mensen de ladder te laten beklimmen, worden ze zich bewust van het belang van de dijken. Doordat de waterhoogte zonder dijken is aangegeven op de poten van de bank zal dit de bezoeker nog bewuster maken (bijvoorbeeld door de poten van glas te maken en hier tot 0 NAP water in te zetten).
Achterliggende gedachte is, dat als we geen dijken zouden hebben dat dan alles op poten zou moeten staan om droog te blijven, maar… Gelukkig hebben we dijken!